and the adventures of Italy
Door: Indiana Jones
Blijf op de hoogte en volg Anne en Rooske
28 Februari 2008 | Italië, Rome
Maar we moesten gewoon weg, op zoek naar een douche, want we konden zo door als varkentjes. Dus zo snel mogelijk de nachttrein naar Rome geboekt. Wij met onze gigantische tassen die trein in, ehm ja, dat pastte dus niet door de deur van onze cabine. In de gang al vele mensen omver gezaaid, en nu ook nog in een cabine met 4 volle Italianen. Sheize, dat wordt dus niet slapen. En dat zagen deze Diva's dus niet zitten..
Wij op jacht naar een lege cabine. (Deur open - vol - deur dicht etc.) Komt de (jonge) conducteur naar ons toe met de vraag 'what are you doing?' Rooske doet met Bambi-ogen haar verhaal. 'Ehm..we were looking for a place to sleep' (knippert met ogen). Ode aan Bambi, want we mochten met hem meelopen, eindigent in, hou je vast, zijn prive v.i.p. room! Hij ging er het volgende station uit, dus wij mochten daar best een tukje doen. Joechei! Maar we waren nog niet klaar met verbazen. Ok, denk aan de treinen in Holland, waar je al boos wordt aangekeken als schoentjes op de bank liggen. Hier gaat het 'ietsje' anders...Huh, een niet-rokers trein? Vond de conducteur (en zijn mede-collega slash vriend) geen probleem. Hij stak er gewoon een op hoor. En Roos mocht ook bet een op steken als ze daar zin in had. Gewoon gordijntjes dicht en raampje open. Maar! Ook hier is het verhaal nog niet afgelopen. Of we wilden smoken; zin hadden in een grasje. Want ook dat kon in deze Siciliaanse trein makkelijk geregelt worden. Alle treinwerkers zijn hier of stoned of drinken even een biertje. Sorry papa en mama, maar hoe vaak krijg je de kans om met mister conducteur himself een blowtje te roken in de v.i.p room in de trein?? Ik bedoel maar...once in a life time opportunity.
Die avond vielen wij heerlijk giebelend in slaap...
Dan het volgende avontuur. Het hostel. Kreks. Goedkoop, maar daar is dan ook alles meegezegt. Ten eerste moet je een kilometer omhoog lopen (met die backpack dus he), dan eindig je in een iniminikamertje met 6 anderen. We mochten gebruik maken van een keuken, is ons gezegt, wij zien die keuken; het lijkt meer op een toilet? Nog geen spatel te bekennen en je kunt je kont er niet keren. Maar het fijnste van alles is nog wel is dat wij tussen elf en twee 's middags 'vriendelijk' verzocht worden alles op te ruimen, tassen op bed te leggen, en dan moven! Eruut. Onze hostess is een schoonmaakmaniak, maar ook zo'n verschrikkelijke zeur. Die monologen, daar kun je echt boeken over schrijven. Wat heeft zij toch een zwaar leven. Als wraak hebben wij onze borden niet afgewassen, maar het gedaan op de Simba-manier; likken en terugzetten.
Oo oo oo, wat zijn wij toch een Indiane Jones in vrouwlijke versie, want there's more! Namelijk; Laundryday. Aangezien de wasmachine in Sicily kapot was, en wij echt niks meer schoon hadden, werd het tijd een wasserette in Rome te vinden. Maar wel met voorbedachte rade..àlles moest immers schoon. Dus wij ons boeltje bij elkaar geraapt, naar de wasmachien, en hup erin. Toen, Anne:'hmm die trui die je aanhebt Roos is ook wel erg vies hoor.' Ok, die er ook maar in. 'Maar Anne, jouw broek is ook wel vies.' Uit de broeke! Uiteindelijk zaten wij rustig met ons krantje in ons onderbroekje en hempje te wachten tot ons wasje gedaan was. 'kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmachine.' (liedje) Het meest grappige was nog wel, dat de baas een ontzettend verlegen Japanner was, die niet zo goed wist waar die moest kijken, toen ie die witte melkflessen zag. Hij durfde er niks van te zeggen en liet ons gewoon lekker zitten. We trokken wel erg veel bekijks in ieder geval, dus goede reclame voor die wasserette toch?
Verder, beetje toerist spelen, al het moois bekijken en alle wegen leiden inderdaad naar Rome, echt een prachtige stad!
PS: Nog vergeten te vertellen dat in Sicily Anne naar het ziekenhuis is geweest; oorontsteking. Het ziekenhuis leek op een gebouw dat op instorten stond en je kon het verschil niet zien tussen de schoonmakers en de artsen. Bovendien stond het woord steriel niet in hun woordenboek. Gebruikt? Gewoon even in een sopje met dreft, klaar voor de volgende patient. Even waren we bang of Anne het ziekenhuis wel levend zou verlaten, maar gelukkig is alles goed gegaan en de oorontsteking was snel met de noorderzon vertrokken. (hoefde dus geen van Gogh actie te ondernemen)
29 Februari 2008 - 09:01
Zyll:
Oh my, ben ik even blij dat Anns oor nog leeft :D Anders had ie ook vast wel in de wasmachine gekund, er van uitgaande dat jullie toch al compleet gestript waren :p
Vind het treinverhaal wel weer briljant :D Bambi werkt ook echt altijd he? ^^ En met succes! Mijn oprechte felicitaties met de viproom en het blowtje ;)
Hier gaat alles zo zijn gangetje.. Het is alweer de laatste dag van mijn vakantie en ik moet bekennen dat ik nog geen hol heb uitgevoerd :p Mijn intenties waren goed, begrijp me niet verkeerd.. Ik dacht: "humz, weekje de tijd, kan ik mooi eens wat aan mijn school gaan doen" (wat op zich geen al te overbodige luxe was).. Dit resulteerde uiteraard in een; "ach, vakantie is natuurlijk wel om uit te rusten he?" (A)
Gister lekker met mijn mamsje wezen shoppen, wat voor mij toch goed uitpakte.. Om dat ene liedje dan maar te citeren: Hello shoes, byebye blues :D
Ik was vorige week ergens met unsere Maj en JW en Lenn naar den bios.. Madame Maj wou The Kiterunner erg graag zien en ik vond het allemaal wel prima.. Gelukkig kon JW de film ook ten zeerste waarderen (hahah zo ontzettend niet dus) :p Echt de Lassie-memories kwamen bovendrijven.. Anyone remember Brokeback Mountain? "Nou, k vond t een beetj n homofilm" :D Qua enthousiasme kwam het overeen ongeveer ^^
Maar ik hou het kort vandaag, want; ik ga vanaaf lekker naar Tilburg :D Het wordt nog wat race en vliegwerk, maar ik heb er alle vertrouwen in ^^ De zon schijnt, het hotelletje is geboekt, ik heb er zin in :D (Nu alleen nog ff aankleden en tasje pakken)
Wel blijven schrijven he :D En waar blijven de foto's? ;)
Hele dikke kus van jullie trouwe lezeresje (K)
P.S. Wanneer komen jullie eigenlijk weer naar ons kikkerlandje? -
29 Februari 2008 - 09:59
Loeloe:
Hey meissie,
ohw jullie hebben het echt weer voor elkaar gekregen, luxe treinreis op zn hollands, en dan zeggen ze wat van nederland dat op elke straathoek een blowjunk loopt.
maar poor anne.. wees blij dat ze niet perongeluk je oor dr afgehaalt hebben.
je zou raar opkijken denk k..
nouja ben blij dat jullie nog allebij leven en onshonden op reis kunnen hahah.
hier in nederland, is het eindelijk niet meer zo koud meer ( temniste het vriest niet meer) verder ben ik niet echt mee huis uit gekomen omdat k druk voor school ben.
K ga werken op de camping ( morge) en verder daarna weer braaf naar school..
Had ik al verteld dat ik na de zomervakantei naar Rotterdam ga verhuizen.
Ik moet een jaar op stage, en heb besloten om die in Rotterdam te gaan doen. moet nog wel kamer en stageplek regelen maar doe me best.
OVer brookback mountain gesproken, weet je nog die lekkere jongen Heath Ledger...
die ook in 10 things I hate about you speelde.. ( die op die trap loopt te zingen voor dat meisje) nou dies is dus gestorven tot mijn groot verdriet.. vond m zo lekker.
Ga binnenkort )( ofwel zo snel mogelijk ) ook hyves aanmaken.. ben eindelijk weten over te halen..
Ohwja wou nog zegge dat rijlessen nu eindelijk er op beginnen te lijken dat ik niet meer rijdt als oud vrouw.
moet nog wel ff.. maar gaat de goede kant op.
Nou meisje.. ik ga weer verfer met het tekenen van me huis.. zucht...
Vond leuk om weer iets van jullie te horen.
KOES KOES loeloe
05 Maart 2008 - 08:31
May:
Ey lieverds! Wat weer een vette verhalen.. Er zit hier en daar vast ook nog een leuke biecht tussen.. Ik ben al bezig met de stoel.. Want het duurt niet zo heeeel lang meer toch voordat jullie thuiskomen? Toch? :D
Dit is mn eerste berichtje vanuit ons nieuwe huisje in hoogeveen! Ik woon hier nu al twee hele dagen en het is super! Als ik 's ochtends mn gordijnen open doe staat er een heerlijke oerhollandse molen in mn achtertuin.. hoe idyllisch! Ik heb het idioot druk met school, stage en verhuizen dus ik probeer het kort te houden.. Bij deze zijn jullie uitgenodigd voor onze vette housewarming die plaatsvind zodra jullie weer thuis zijn..
Die foto's van die prehistorische hut die jullie aan het bouwen zijn vind ik tres hip! May denkt wel: Vieze jakkieba handen en jullie arme nageltjes!
tot slot:
Keep it safe!
Een dikkeeee knuffel van de May..
Een stiekum kusje van sgatje
en een enthousiaste lebber van Mollie :)
Binnenkort komt er hopelijk nog een Mollie!! Een vriendje of vriendinnetje voor hem.. ma SSSSTTTT niet tegen mama zeggen!