Rooske en Anne in Israel, boek 1 - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Anne en Rooske - WaarBenJij.nu Rooske en Anne in Israel, boek 1 - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Anne en Rooske - WaarBenJij.nu

Rooske en Anne in Israel, boek 1

Door: Alle? ANNE! Adde? A-N-N-E

Blijf op de hoogte en volg Anne en Rooske

14 Januari 2008 | Israel, Jeruzalem

To much to tell! Waar te beginnen? Wat dacht je hiervan: we hebben gesurft!:D Nu kan menigeen denken, gefeliciteerd meid, that's what I do for every breakfast. Maar wij hadden het nog nooit gedaan, dus you can imagine dat wij als 2 giechelende tieners met onze board te zee gingen. In onze pub hadden we een surfer ontmoet die ons met liefde de kneepjes van het vak wilde leren, samen met een vriend. Gevolg: Anne wordt in pak gehesen met als resultaat dat ze er uit ziet als een saucijs. Maar de surfboard maakte alles goed. Er wordt ons even verteld hoe en wat en toen moesten we er aan geloven. En geloof mij, tis echt iets anders dan een broodje kaas smeren. Ik weet zeker dat dat die twee heren 's avonds heel hard hebben moeten lachen om ons. Maar I don't blame them, wat wil je ook als je daar zit te proetsen en te spartelen, uitglijdt, valt, heel blij schreeuwt 'I get it I get it' en vervolgens kopje onder gaan. Jaa, gelachen hebben we wel...But we loved it! We zitten meneer surfdude nu al een tijdje achter de broek om samen met ons een surfboard te vangen, maar helaas, hij is drukdrukdruk.

Next thing. We hebben al heel wat stadjes bezocht. Toeristen als we zijn. Ik noem Tel Aviv, Haifa, Akko (oude Romeinse stad, vol met Arabieren en waterpijpen), een paar onverstaanbare namen van steden en dan heb je nog Be'ersheva, in het zuiden. De stad op zich is niet zo bijzonder, maar er is daar elke donderdag een grote markt die erg populair is onder het volk. Dus die mosten wij natuurlijk even opzoeken. Maar het was meer alsof wij werden bezocht! Wat we daar hebben meegemaakt was echt een compleet nieuwe ervaring. We werden werkelijk door elke man toegelachen, toegewuift, aangesproken, op de foto genomen, gefilmd. Ongelooflijk. We konden nergens normaal staan. Ken je die clip van Tarkan? 'kiss kiss?' Nou, bekijk em anders even op Youtube, heb je een goed beeld van hoe het er bij ons aan toeging..:P We hadden zelfs onze persoonlijke gids. Een jongen van zo'n elf jaar die, trots als een pauw, ons alls wilde laten zien. Tot aan de telefooncel aan toe ('you can call with this') Ik heb zo'n gevoel dat al die mannen zo blij waren, omdat ze een stukje vel zagen. Wij liepen daar namelijk in t-shirts, terwijl de vrouw daar in burka gekleed gaat. Anyway, van de markt hebben we niet veel meegekregen, maar wat hebben we gelachen. (alweer, we kweken er nog een six-pack van) Even terugkomen op de stad Akko. Vroeger hadden de Romeinen zich daar gevestigd en dat liet nu nog zijn sporen na. De oude stad is volgebouwd met tunneltjes, hoge muren, kleine straatjes. Natuurlijk verdwaalden wij daar. Wandel wandel wandel, en we vonden de zee, omringd door grote stadsmuren. Groot stond er op: Danger do not climb the walls. Ja, zoiets moet je dus juist niet tegen ons zeggen hea..Samen met onze op de markt gekochte aardbeitjes klimmen klouteren om vervolgens te genieten van het geweldige uitzicht.

But there's more! We hebben tijdens een wandeling grotten ontdekt en, heldhaftig als we waren, daar gingen we in. Helaas, een zaklamp is niet iets wat ik dagelijks bij me heb, dus toen het te donker werd en ik angstige visioenen kreeg van Orks en Trolls, besloten we het daglicht weer op te zoeken. Om vervolgens als echte Indiana Jones de woeste rotsen te beklimmen. Heel wat stekelbosjes (klim-steen-stekel-auw) waren we on top. En natuurlijk moesten we beiden opeens naar de wc. Aangezien niemand ooit bedacht had dat een wc heel hoog op een 'berg' van pas zou kunnen zijn, hebben we maar, ik biecht, wildgeplast. Naja, hebben we in ieder geval onze sporen nagelaten..;) Als beloning voor ons macho-gedrag van het klimmen vond ik een schild van een schildpad, die al een lange tijd dood was.(of hij moet op een dag hebben gedacht, ik trek het niet meer, let's move) Is erg mooi, breekbaar, maar mooi. Dus die gaat mee:D

Vrijdagavond is hier de stapavond, aangezien zaterdag Sabbat is. Dus, wij zijn dan altijd wel op een feestje te vinden. Deze keer beland in de pub The Hobbit. Die mensen zijn daar zo vermakelijk. Deze keer had een Israelier die al een drankje te veel op had, per ongeluk Rooske's jas aangetrokken. Hij zei ons gedag en op het moment dat hij naar buiten wou lopen, zag ik hem: Nasser! Het bruine poppetje op haar jas, alsof hij schreeuwde: helllp, save me, not these guy! We wistten hem op tijd te redden. Maar beste man, hij stond je best leuk hoor!

Als laatste, onze namen, Rooske en Anne. Voor de normale Nederlander simpele namen. Maar voor de bevolking hier onmogelijk om uit te spreken! Ik citeer: 'Amme?' No, it's Anne, a-n-n-u-h. 'Alle?' Zucht...En dan Roos. 'You know, like the flower.' Even een vage blik en krakende hersens, maar dan, 'oooh, Rose!'

Lieve mensen, a-n-n-e en r-o-s-e zijn hier twee zeer gelukkige vrouwen. No need to worry. 'Cause every little thing, 's gonna be alright' (lala)

ps: www.ennenrosk.mijnalbums.nl (foto's)

• 14 Januari 2008 - 16:23

Zyll:

OMG meisjes!! (of moet ik zeggen; attracties?)

Jeuhj, eindelijk weer bericht :D I'm so happy voor jullie ook ^^ Had gisteren ff onze Rose online en ik moet toch ff vragen; wtf is Anne's patjangga? :P Tell me more! ;)

Wow, al die verhalen van jullie maken me wel een beetje jaloerserig hoor.. Surfende Nederlandsche deernes, how coowl! :D Maakt niet uit dat jullie paar keer ten onder gingen in de golfjes, want het is al heel wat dat je er voor het eerst op staat :)

Wel heel coowl dat jullie ook al redelijk wat van het land hebben gezien.. Op die manier krijg je wel echt een indruk.. Of laten jullie een indruk achter bij den kuize bevolking :P

Aah, echt, kunnen we niet gewoon een paar weekjes ruilen? Arme ik heb op dit moment toetsweek :( En hoewel het niet al te moeilijk is allemaal, vind ik het nog steeds niet zo leuk :P

Voor de rest gaat het hier allemaal wel redelijk zijn gangetje.. Ik heb van het weekend een WinterBBQ, opdat we toch nog wat fun moge beleven in deze donkere daagjes :P

Ik ben wezen kijken naar een huisje van de week.. Hmnou, t was meer mee en kijken voor Lenn, want die was het gaan betalen :P Het is niks geworden, wat ik op zich niet zo erg vond.. De twijfels sloegen mij wel erg hard om het hartje als ik eerlijk mag zijn :$

Nou, het is alweer een heel verhaal geworden, dus ik denk dat ik maar vol spanning af ga wachten tot de volgende verhaaltjes binnenstromen..

Heel veel plezier vrijdag met de stapavond ;)

Kuzjes van het nog altijd trouwe lezeresje ^^

P.S. Noh! Er zijn helemaal geen nieuwe foto's en dat terwijl julle vanalles gedaan hebben! Stoutertjes! ;)

• 16 Januari 2008 - 10:51

Stephanie:

heerlijk om jullie te lezen. kwam per toeval op jullie site, keep up the good work! :)
    Another dutchie in Israel :)

• 18 Januari 2008 - 19:57

Loeloe :

Hey pretty diva's van me,

ZO te lezen zijn jullie je goed aan t vermaken, surfen ... dat lijkt me echt super tof.. maar lijkt me ook erg moeilijk.

Ik vind het zo grappig dat jullie in dat land ech lekker hollandse toeristen aan t spele zijn, maar dat jullie voor de bevolking daar eigenlijk ook een ware atractie zijn.

De hobbit kroeg, hahah.. moet je maar keer foto van maken als t daar mag,

Steden bekijken, lijkt me echt heerlijk om lekker door verschillende stadjes te slenteren op jullie voetjes.

maar toch vind ik het grappig dat jullie zo hollands verwend als jullie zijn gewoon een toilet in de wildernis verwachte..
    ech stelletje diva's

en hoe zit het eigenlijk met jullie liefdes leventje .. heb je al een lekker vent gespot .. ofwel gevangen met je hengeltje?

Wel hier in holland gaat het goed.
    Druk druk dat wel.

even de hoofdonderwerpen en dan ech een geinig verhaaltje.

Ten eerste gaat het goed met me vriendje thijs..
    K ben druk met school en stappen en die combinatie gaat nie echt altijd even flex.
    Met me rijbewijs gaat het goed..
    ohwjee... aahhh moet woensdag de 23e jan. voor me THEORIE.. nouja .. ga vet hard me best doen.

Maja k ben gister.. op donderdag weze stappe.
    Ik ging melissa om 12 uur ophalen bij haar werk de belgische keizer, daar neem ik jullie ook wel keer mee naar toe.

daar begon de rare avond al.
    Ik kwam daar aan met totaal verwaait haar.
    dus ik te lui om naar het toilet te gaan, borstelde me haar gewoon op me barkruk.
    Komt er zon vent aan .... zeg ie iets in de richting van:

hmm kam je haar nog is.. ( ik echt van huh???) ja want ik vind het prachtig als je dat doet.)
    Ik nog een GROTE ???

en keek melissa aan van .. waar ging dat over.. geen idee ben dr nog nie achter.
    maar goed.

daarna zijn we ( melissa en ik )naar de bloobers gegaan ( een tent voor 21 jaar , jah .. heb veel kenissen gemaakt . dus mag k dr nu naar binne.

nou goed we kwamen de uitsmijter ( IDO) op zn vrij dag tegen in de bloobers.. dus nou gekletst en zo. maar op een gegeven moment .. meneer liet niet meer los..
    hij was 34 en ik had m heeel tactisch maar wijsgemaakt dat ik 21 was..
    Maar hij wou me tme uit eten .. en hij wou voor me koken en ik dacht echt van ... helloowww.. heb ik hier ook nog iets in deze sitatie te beslissen..
    halverwege kreeg ik zon maat van m ( IBRAHIM) aangesmeert door m...
    en je zag bijna in de uitsmijters oogjes van .. ja mooi vrouw.. ik heb mooi man voor jou gevonden.. kijk hij kan dansen..
    NOu NIET Dus.. hij kon NIET dansen..

en bovendien was hij erg onaantrekkelijk.
    no ladies not even chocolate.

nouja goed.. bloobers ging dicht .. wij verkast naar ander kroeg de ROOTS..
    die 2 meneeren konden we niet losweken dus die gingen mee.

Later toen ik om 5 uur uit de roots rolde.. was ik me fiets kwijt..
    en niet zon beetje ook..
    ik vloeken en doen..
    bleek nou.. ik was beetje scheel geworden en was er gewoon 3 x langsgelopen zonder mijn lieftallig fietje te herkennen.

Nouja.. ik had alleen 1 probleem ik moest om 9 uur weer op want ik moest eigenlijk nog naar schoool..
    nou dat was niet fijn vanochtend en dat heb ik geweten maar morgen ga ik weer heerlijjjk stappe natuurlijik..

hahah..

maar goed.. verder gaat alles zijn gangentje eigenlijk..

Nou dikke kusjes en heel veel liefs lau..

en IK MIS JULLIE... xxxx