Israël: het land van Hobbits en Croqs - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Anne en Rooske - WaarBenJij.nu Israël: het land van Hobbits en Croqs - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Anne en Rooske - WaarBenJij.nu

Israël: het land van Hobbits en Croqs

Door: Ansk

Blijf op de hoogte en volg Anne en Rooske

01 Januari 2008 | Israel, Jeruzalem

Het is niet om aan te zien! Maar blijkbaar kijken die Israeliërs daar toch anders tegenaan...Laten we het even hebben over hun schoeisel. En dan wel hun favoriete: Croqs. (Ik hoop dat ik nu niemand beledig) Je weet wel, die afschuwelijke plastic, vol-gaten klompen! Die Ja! Die worden hier gedragen alsof het water is. Werkelijk iedereen heeft ze. Wij voelen ons weer de diva te rijk...En dan het tweede punt: hobbits. Voor die mensen die bij dit woord denken aan een maaltijdgerecht, dit zijn kleine mensen met harige voeten. Israëliërs kun je hiermee vergelijken. Alleen zijn de voeten niet de enige plekken die behaard zijn. Nu lopen er best wel smakelijke hapjes rond hoor, maar het viel mij toch op...Grappig: de lokale bar hier heet (verrassing) The Hobbit!
Nu dit er allemaal uit is, even back to the case, hoe gaat het met ons? Oudennieuw is geweest, en al wordt dat hier niet zo gevierd als in Nederland (ze hebben immers een andere jaartelling) er was toch wel iets van een feest. Geen vuurwerk en vooral géen zoenen (Anne werd raar aangekeken toen ze na twaalfen iedereen enthousiast begon te kussen), daar doen ze hier niet aan. Dus het was..anders. Leuk, maar ze kunnen nog wat van ons Hollanders leren hoor;) Maar dan de drama: Rooske was ziek. Is nog steeds niet beter. Zij heeft oudjaarsavond in haar bed gespendeerd en dat was toch wel erg sneu. Voor beiden. Zij ziek en Anne als enige Hollanders tussen de Hobbits. Gelukkig gaat het de betere kant op, maar ze moet nog steeds rustig aan doen. Oorzaak is waarschijnlijk een van de kiddo's geweest. Deze snotteren de hele dag door en dat heeft Roos geweten. Over de kinderen gesproken, vermoeiend! Man, kinderen opvangen is topsport! Even voor de moeders thuis: 7 kinderen en je hoeft nooit meer naar de sportschool!
Jullie wisten het al, (Gnagna) Maar het weer is hier heerlijk, en dat weerhield ons er dus ook niet van om in de zee te zwemmen. Dit tot alle verbazing van de lokale bewoners daar. Voor hen is het gewoon winter en dus koud, maar voor ons is dit zomer! Wat deden de dames dus: Jawel, enthousiast vlogen broeken, shirts, sokken en schoenen door de lucht. En een plons. Een gil (het was wel even wennen) Maar toen als twee schoolmeisjes zo blij lekker badderen. Tot we kwallen ontdekten, die er uit zien als die uit Spongebob Squarepants. Plezier was dus van korte duur, but we did it! Als crazy dutchpeople moesten we wel onze naam eer aan doen natuurlijk...
Genoeg te beleven, genoeg te biechten hier. Maar let's say: to be continued. Alleen nog even voor iedereen: SHANA TOVA! Oftewel, een gelukkig nieuwjaar. Ja, wij worden volgepropt met nieuwe taal;)
Mensen, ik zeg, schaats lekker verder, dan rijden wij in onze volkswagen samba nog even een rondje! (jaaa zo'n gafe!!)
liefs en een kus van een keurige anne.

Oja, heb al vrienden gemaakt:) De één leert ons surfen, de ander doet capoeira, de ander is de baas van pub. It's a good life..;)Enne: voor meer fotó's kijk op www.ennenrosk.mijnalbums.nl!

• 02 Januari 2008 - 14:24

Zyll:

GELUKKIG NIEUWJAAR!!! *SMAK*
    Jah, van mij krijgen jullie gewoon een dikke pakkerd.. Toch raar dat ze dat daar niet doen.. Heb je eindelijk een prachtig excuus om leuke jongens te zoenen...

Mijn oud-ende-nieuw was ook wel ok, maar het was hier zo ontzettend mistig :O Echt van; je staat op straat en je kan nog net de stoep onder je schoenen zien.. Beetje jammer, maar aan de andere kant betekend het dat ik nog sterretjes enzow heb voor een andere keer :P

Ik moet toch bekennen dat ik hier in mezelf zit te gniffelen over de overbevolking hobbits.. Jullie hebben al zo veel mazzel met het mooie weer, de palmboompje, de diva-status en dan ook nog eens het lekkere weer om te gaan zwemmen.. Maar toch dan wel ff met de nodige hobbits er om heen he :P

Voor mooi weer in Nederland moet je toch echt naar het eerstvolgende tropische zwemparadijsje, want het is hier KOUD! Vanmorgen zowaar een paar vlokjes sneeuw.. (ok, ze waren het noemen amper waard, maar toch, ze waren er ;))

Vind het wel heel zielig dat onze Roski ziek is.. T arme meisje! En dan ook nog eens zeven kids (oh mijn god, wat een konijnerige hobbitjes) om je heen.. Respect dat jullie het uithouden! :D

De foto's zijn geweldig trouwens :D Wat een supermooie omgeving enzow ^^ Ik zou spontaan jaloers kunnen worden, maar ik gun het jullie van harte hoor ;) Anne, je barman ziet er uit alszijnde een lekker hapje! OF bedriegt de camera en is het een hobbitje 1e klas? :P

Ik kijk nu alweer uit naar het volgende verhaaltje van mijn liebchen wereldreizigstertjes.. Keep up the good work.. Ennuh, Roosje-doosje, snel weer beter worden he!

Hele dikke kus van mij!

P.S. alweer een nieuwe cd op het oog? :P

• 03 Januari 2008 - 12:07

Opa Luit:

Gelukkig nieuwjaar. Beterschap met Roos. Wij volgen jullie met spanning in je reis.

• 05 Januari 2008 - 15:58

Loeloe:

SHANA TOVA , darlings

beetje laat, maar beter laat dan nooit.

Het meissjes..

Hoe is het met mijn mooie diva's
    nog niet overgestapt op de Croqs hoop ik..
    K dach dat die lui allemaal op slippers lieppen. jeweetwel die van de zeeman kwaliteit slippers.

maar Houden jullie het nog beetje goed uit bij het mooie israel?zal vast wel!

Wat betreft de hobbits.. als ze zijn als elijah wood.. dan moet het toch geen probleem zijn.. hmm maar dat zal wel nie denk k..

Hier in nederland is het raar weer.. het is koud en mistig.. en het heeft 1 keer gensneeuwt geloof k maar niks om jaloers op te zijn want was nie veel.

ben echt ontzettend lui en kom nauwleijk me huis uit.. koud..brr. ( en dan stel ik me best wel aan ) maar da geeft nie

k kan nog even genieten van me 2 dagen
    vakantie..en dan horor school!

Maar hoe gaat het verder met de jongens jacht.. is er al een smakelijk hapje jullie ogen gepasseerd.?

k heb nog niks qua smakelijk voorbij zien komen.. maja dit is holland dan moet je goed je hengel uitwerpen wil je dr een te pakken krijge.
    maar als een voorzorgsmaatregel toch maar een tweepersoonsbed aangeschaft.. bedoel je weet maar nooit.. hihi..

Ohw weetje ze hebben nu een liedje ik moest meteeen aan jullie denken..

Du hast den schonsten Arsch ter Welt word er dan gezongen :)

btw.. met wizzie en thijs gaat het ook goed.. wizzie is nou op het paleis , ze had toestemmingn gekregen om met de metaal dectector te gaan zoeken.

en thijs en sven zijn net een paar uur wakker geloof k .. sven is nu bij ons en we hebben m gister meegesleurt naar de kroeg.. zo zat als een melijer natuurlijk..
    hahah..

nou dikke kus aan mijn diva's en ben benieuwt waar voor fantastische avonturen jullie weer gaan beleven.

DIKke kus loeloetje..